Mamma Følelsen!

0

Det å bli gravid er en herlig følelse, som kommer litt etter litt. hele 9 måneder, har du på å kjenne på det å være gravid og det å bli mor. du planlegger, drømmer og ikke minst overleve det som det innebærer å være gravid.

Alle snakker mye om mamma følelsen.

«Mamma instinktet vil våkne, når du for føder.»

«Alt blir bra, når fødselen er over»

…….

Jeg må innrømme at min mamma følelse kom ikke ved fødselen. Den kom snikende litt etter litt. Jeg elsket den lille gutten, som hadde komet til verden, over alt. Men den nye stillingen min som mor, lot seg vente. Det jeg kan skrive under på, er at tålmodigheten min, kom med fødselen

Mors følelsen kom, ettersom det gikk opp for meg, at jeg hadde fått en liten gutt til verden.

Noe kan bli forklart med at det var mye stress de første timene, og jeg brukte opp til flere timer å komme meg etter fødselen. Men med god støtte fra min kjære, kom vi oss igjennom de første dagene.

Men jeg tar ikke ting forgitt, aldri gjort det. Derfor ble dette med mors følelsen heller ikke et stressende punkt. For innerst inne i meg selv, var jeg trygg på meg selv som menneske.  Noe som er en grunnleggende ting for at ting skal komme litt mer naturlig for meg.

Jeg var ikke trygg, med den lille gutten i hendene mine. Han ga meg derimot mer selvsikkerhet og stolthet

Det forundrer meg at alle tror at alt skal komme på en gang. Når man bruker hele 9 måneder, å bli vant til sin nye tilværelse, hvordan skal man da venne seg til sin nye stilling i denne verden på sekundet?

Noen kommer det mer naturlig for enn andre, slik er denne verden lage.

Hvordan var deres følelse når dere hadde fått ungen på brystet?

 

0

Report This Post

7 mnd senere……

0

b401279161cc56d44dbb61a8fb8ec08f

 

Etter 7 mnd har jeg endelig fått muligheten og ikke minst energi til å gjøre annet enn baby-flytting-oppussing-små jobber-konferanser og ikke minst sex livet.

Tiden har gått fort. om 20 dager fra i dag, skal jeg tilbake i jobb, om  1 måned og 25 dager flytter vi inn i vårt nye hjem.  Tiden flyr!

Vårt lille mirakel var ikke helt smått! han var snaue 4500g 53 cm lang. og 6 måned etter fødsel er han 11520 gm og 78 cm. Denne lille gutten vokser fort, egentlig for fort, men godt er det!

Vi hadde tre uker med kolikk, etter det har alt gått opp og ned. Livet var snudd på hode, men nå  begynner vi å få beina på jorden igjen.

Han ble født 2 dager etter termin… på bursdagen til min storebror. Det var vist den beste bursdagsgaven han kunne få fra lillesøster.

Sitter ennå å tenker over hvor sprøtt alt har vært, men ennå så normal følelse rundt det hele.

Tja for vel avslutte…

Gubben og lille mann ligger i vær sin seng og sover.

Jeg…jeg skulle bare sjekke mailen og så dumpa jeg tilbake til denne bloggen som jeg hadde helt glemt oppi alt dette nye

 

Fantastiske …

 

kaotiske…

Herlige…

 

-……Familie Livet!

 

0

Report This Post

Halsbrann

1

Halsbrann og Graviditet er helt normalt. Ubehagelig er det også i lengden. Men det er noe som de fleste går igjennom, noen mer en andre!

Jeg er heller ikke et unntak, jeg bare syter i blogge om det. Kanskje den eneste forskjellen. Men jeg har funnet ut det er noe man kan gjøre for å «make the pain a little more easier»

getafix

Vidunder Kuren!

Den finnes ikke!!!

Men vi kan gjøre noe. Det finnes medisiner som vi kan ta for å avlaste halsen Gaviscon i tablett form eller flytende. Dette en best for oss som er gravide. Ingenting smaker godt, og etter en uke eller to vil du helt brekke deg, når du tygger disse. Men det du skal bare gjennom dette tre ganger om dagen ikke mer. det finnes flere typer, men da må du snakke med legen før du begynner å selvmedisinere deg.

Lovehearts, er et godteri, men som har en effekt som legger seg som et slimbelegg som Gavascon under lokket. Noen synes det smaker kjempegodt (eks min samboer) Andre (som meg) brekker seg bare å tenke på det, men det kan hjelpe der og da!

Mitt beste alternativ er å drikke Camille Te, med honning og melk, og mye av det også. Det har funket topp den siste uken, så jeg vil forsette med det til jeg er ferdig med problemet;) Så spiser jeg ganske kjedelige mat uten så mye smak og syre.

 

Ellers finnes det råd som;

  • Spis små hyppige måltid,
  • Unngå sterk krydret mat
  • Unngå syre, eks frukt syre

Kjerringrådene;

  • Potetvann: Legg tynne skiver av en potet i vann over natten og ta en slurk av vannet når du er plaget. Dette vannet kan også fryses til isbiter så du alltid har muligheten til å suge på en isbit.
  • Tyttebærmelk: Bland noen teskjeer med tyttebærsyltetøy i et glass melk. Rør rundt og du får en slags trollmelk.
  • Ligg med hodet høyt og helst på venstre side da dette begrenser «belastningen» på lukkemuskelen øverst i magesekken ( prøvd og høyre side funker for meg)
  • Bland ut en teskje Natron i et halvt glass vann og drikk dette.(denne er den billigste metoden om den funker for deg)
  • Tygg en spiseskje med karve
  • spis 4-5 mandler

Så her kan du bare kose deg;) Egentlig ser det ut som at de tingene som virker er svært forskjellig på folk . Så du har hele 9 mnd på deg å utforske hva som kan funke for akkurat deg!!!

1

Report This Post

Barne Pakker 2015

1

Så når man er en kjent gjerriknark.com tilhenger og stor forbruker av ting fra finn.no gis bort. Er det helt naturlig for meg å komme meg igjennom alle Gratis pakker det er (inkl ikke abonomanger) i Norge. Selvfølgelig så kan jeg ikke plukke opp alle, men jeg har prøvd å komme meg i gjennom de det går an til nå 😉

Rema 1000

Denne pakken inneholdt mye mer en forventet, og det inkluderte også en bærepose med  _DSC3754  glidelås, noe som vil komme til nytte senere. Denne kan du bestille her!

Tørre Stelle-kluter, uten parfyme, klor og optisk hvit.

1 Pakke Våtserieter, uten Parfyme og palmeolje

1 Badesåpe mild Vask uten parfyme og palmeolje.

1 pk (50stk) Ammebelegg, en gangsbruk

1 Philips Avent smokk

1 pk Mini Bleier 3-6 kg 28 stk

1 Brille body med trykket «Familiens midtpunkt»

 

Apotek 1 Baby Box

Pakken var innholdsrik og gir bort mangt og mye. Noe som en førstegangs mor setter pris på. kanskje selve prøveproduktene var litt lite for å få et helhets uttrykk.   på Boksen er solitd og kan brukes om man ikke er så kresen på å reklamere for Apotek 1;P Denne Pakken for du bestilt her_DSC3755

1 pk Flytenede Blenda sensitiv 60 Ml

1 stk Philips avent Feeding bottle 0m+

1 stk Philips avent Smokk

1 stk MoM feeding bottle care 0m+

2 stk Pampers bleie New born

1 stk Philips avent Ammeinnlegg

1 stk Baby Wipes  Parfymefri

1 stk Eucerin Bath and shower oil, omegaoil 20 ml

1 stk salve 3,5 g

 

Rimi Barnepakke

Enkelt å greit å hente ut, men husk at Rimi er tatt over av Coop og hvor lenge dette tilbudet varer er usikkert. Ellers var pakken også bra innholds messig.  Pakken kan bestilles her! _DSC3753

1 Pk Libero Newborn med chance indicator (kanskje no bra for førstegangs brukere.

1 pk Libress Good night 6 dråper

1 stk Libro Oil 50 Ml

1 stk libro hand and face Wipes

1 stk Solidox 7 ml 0-6 år

1 stk Lipkar AP+ 

1 stk Cicaplast B5

1 stk aqua dream day cream

2 stk pampers bleier

1 prøve pose med Blenda sensetive

1 pk Libro Waste bags 3*15

1 stk colgate 0-6 mnd 18 ml

 

Andre Gratisvarer til Mamma og Barn; 

Omega 3 Kapsel fra 4 uker og til gravide og Ammende Mammaer kan få en prøve pakke av produktet her! (OBS; Pakken er ikke ennå motatt)

12 Merkelapper/strykemerker her kan du skrive inn teksten selv og få 12 stk tilsendt, yppoerlig å bruke til klær, for en eller annen dag skal jo lille Podden starte i barnehagen eller skolen. Bestilles her: 

Asan intimvask 10 ml kan bestilles her! 

Hårprodukter fra Silky Zignal, Etter lange dager og netter kan en oppfriskning av hårprodukter være ønskedt, kan bestilles her!

Attent produkter Noen for problemer med latente under graviditeten, Det er ikke skammelig å prøve noen nye produkter som kan hjelpe å gjøre dagen lettere! Bestilles her! 

Tena har også flere variasjoner som du kan få bestilt her! 

Annet; 

Syntes dette kanskje kunne være en artig gave til den nyfødte. Et gratulasjonskort fra det hvitehus, kanskje en fin dåpsgave til den lille. Greit å hvite hvem som var President i USA det året du ble født?

Ikke Direkte gratiss men syntes denne var litt kul ting, Bestill tre pakker med leverpostei og få et lokk, med ditt egent bilde og navn på Det hadde vært en litt kul pakke som var litt enderledes å gi;) sjekk det ut her

 

 

 

 

 

 

1

Report This Post

Resultatet

1

Etter to uker, altså 14 dager. varte omtrent som et år i hode mitt. Men da dagen endelig kom var begge ganske spente på resultat. Jeg husker hvor klønete alt gikk for seg, kl var 0430 på morgningen. Begge to gjorde seg klart for jobb.  Alt gikk i hytt og pine og vi hadde bare en test-pinne.

Isteden for å samle opp urinen, stakk jeg bare den under, men jeg var på do. (så mye for å spare tid.) Pinnen ble lagt ned på vent, mens jeg hoppa i dusjen.

I mellomtiden skjedde det ikke noe med pinnen, utenom en liten bitteliten strek, og alt håp forsvant. Hadde en stemme i hode som dytte meg fremover med en overbevisende stemme, du er gravis, du må bare ta en test i morgen, og du må gjøre det riktig!

Samboeren min nikket trist på hode,før han forsvant ut døra. Kjente meg kanskje fortapt et øyeblikk, men jeg hadde lagt merke til noen små forandringer på kroppen, så jeg var ikke helt overbevist.

Samme dag etter jobb, kjøpte jeg en ny test. som jeg la frem på toalettbordet, og stilte klokka litt tidligere. Noe som jeg anbefaler for oss som kanskje har det litt travelt på morgningen.

Neste morgen hadde jeg faktisk lest «how to do it» lista også, med litt nøyaktighet og overbevisning la jeg fra meg pinnen og hoppa i dusjen, mens jeg venta på svaret. Da jeg kom ut var jeg ikke helt overbevist, men da jeg så samboerens ansikt utryk viste jeg at det viste to blå streker;)

Jeg vet jeg var ganske heldig, at hele prosessen faktisk gikk så bra, vi hadde egentlig forventet å prøve et par ganger. Det at vi fikk det til på første forsøket sier mye og betyr mye! Jeg unner ingen denne opplevelsen. Men jeg har også full forståelse for oss som går igjennom denne prosessen. Uansett hva man sliter med.

1

Report This Post

Egg Uthentingen og tilbakeførselen IVF del 2

1

Når du setter den siste sprøyta, dette er eggløsning sprøyta. ca 35 timer før du skal til legen, inser du at det blir den siste sprøyta på en stund du skal sette. Noe som for meg var en fryd. Koste meg med en kopp med te og feiret dette, for da hadde jeg egentlig kommet meg godt ut av denne perioden!

Jeg fikk Lokal bedøvelse + smertestillende, noe som fikk meg til syvende himmel, Det skulle gjøre vondt og jeg kjente det, men jeg tror de ga meg mer enn forventet for jeg kunne ikke kjenne en ting utenom følelsen av at noe var der som ikke skulle være der.

Utrplig nok var det blitt produsert 15 egg, der 10 var mulig å bruke, De siste 5 ble sendt til Studentene, slik at de fikk noe å øve seg på! 

ICSI intra cytoplasmatisk spermie injeksjon er når Eggene blir befruktet utvendig av sperma som har blitt analysert av en spesialist, dette skjer ved dårlig sperma,images

Av 10 egg ble alle befruktet, den dagen. Vi fikk hvite at det var ca 6 egg som ville ha en normal celledeling de neste dagene. Vi ble sendt hjem og tok oss en god pause fra omverdenen, for når medisinene sluttet å virke falt jeg hard i bakken.

Jeg kan ikke si noe annet enn at dette var det mest ubehagelige jeg har opplevd. Det føltes ut som at alle innvollene mine hadde vært i mat prosessoren og blitt hakka, så satt inn i kroppen med rustne spikre. Så den andre dagen, ble ikke mye gjort.

Den 15 hadde vi igjen fått time, og denne gangen skulle et egg bli satt inn. Men vi fikk noen veldig gode nyheter. For de regnet med at ikke alle eggene ville kunne bli levedyktige, men de viste seg at alle 10 eggene som ble befruktet, hadde hatt vellykket celledeling, og at ni egg ble fryst ned, om vi skulle ønske søsken.

Selve innsettningen var smertefri og vi dro hjem tidlig for å slappe av. Selv tok det 2 uker for at kroppen min var smertefri. Så dette tok virkelig på kroppen min. Noe som jeg ikke under noen, men det var helt fritt for komplikasjoner. Så vi føler oss ganske heldige i hele prosessen.

Lutinus er vaginalkapsler. Disse skal tas 3 ganger daglig, morgen middag og kveld. Disse ble jeg satt på i de to ukene som kom. Disse ga kanskje noen utfall til hvordan kroppen tok seg opp igjen etter behandlingen, men må si at alt gjorde vondt og jeg klarte ikke å definere om det var bivirkninger fra tablettene eller selve utagelsen som var årsaken.

Da de to ukene var omme da skulle jeg og min samboer endelig få resultatene fra hele opplevelsen ……

 

 

 

1

Report This Post

Befruktning utenfor kroppen ..IVF Del 1

1

Befruktning utenfor kroppen. 

I første omgang ville jeg starte med Hormonbehandling, Jeg fikk ta den forlengete veien!

NeseSpray; som stimulerte kontakten mellom hjernen og  eggstokkene mine og produksjonen av mine egne hormoner ble satt ned. Denne prosessen sattes i gang to uker etter menstruasjonen var slutt.

To ganger pr nesebor, tre ganger om dagen. Jeg må innrømme at dette ikke var drømme smaken, men vant til rutinen ble man fort.

Selve behandlingen ga meg ikke noen bivirkninger som jeg ikke kunne ha levd med. Jeg må innrømme at jeg ble ganske glad i og tilfredsstilt. Jeg hadde ingen opp og ned dager i den perioden, og jeg ble ikke en gang hissig i debatter mellom venner og kollegaer. Ting gikk bare rett frem, ikke på en kjedelig måte heller. Det var som om jeg svevde på en rosa sky, samtidig at jeg fikk med meg vær eneste hendelse rundt meg, Noe som var artig, da jeg har ADHD.

injeksjoner med folikkelstimulerende hormon. det å sette sprøyter på seg selv, kan være vanskelig nok, men med så mye forenklet muligheter, var dette ikke akkurat det samme som om man skulle blande medisinen selv og sprøyte seg, for man hadde en penn som man byttet spisser på for vær anledning.2015-04-08 16.05.53 2015-04-11 18.52.50 2015-04-08 16.06.00

Samtidig gikk jeg ennå på sprayen, med nå hadde jeg gått ned til to ganger daglig et spray i et nesebor.  Det var ingen særlige bivirkninger heller, eneste var at magen var noe øm, etter dosene, men det ble vanlig det også.

folikkelstimulerende hormonene for kroppen til å produsere nok med egg i eggstokkene. Slik at de for ut flest modne egg ved uttagningen.  Jeg produserte 15 egg i denne perioden. Siste gang jeg var på ultralydsjekken var det godt over ni egg som hadde funnet til riktig størrelse. Jeg fikk beskjed at den  13 April skulle egg hentingen skje.

Under denne perioden fikk jeg ikke mange bivirkninger som nevnt, min samboer var med på alle behandlinger utenom den siste ultralyden som skjedde før egg ut hentingen. Ingen smerter og skummel ting, men første gang jeg satt og blandet medisinene og satte den første sprøyta i magen, må jeg innrømme var både helt feil psykologisk og fysisk for min egen del, men det gikk jo bra etter å bare vent seg til alle saker rogting

 

 

1

Report This Post

Eventyret fra første dag.

Report This Blog